grilc.aelita@siol.net 041 779 607
Zeliščna kmetija Grilc

Recepti

Metina potica brez jajc

Metina potica brez jajc

Čas priprave: 2 uri

 

Sestavine za testo:

  • 500g pirine mehke moke
  • ½ kocke kvasa (25g)
  • žlička sladkorja
  • nekaj žlic mleka
  • 50g masla
  • 50g sladkorja
  • 200ml toplega mleka
  • žlica ruma
  • vanilija v prahu
  • 30g čičerikine moke

 

Sestavine za nadev:

  • 60g nasekljane sveže poprove mete
  • 190g creme fraiche
  • 200g goste kisle smetane
  • 140g masla
  • 180 g sladkorja
  • 100g mletih mandljev

 

Pripravimo:

  • moko posolimo in premešamo, na sredini naredimo luknjico in potresemo kvas, žličko sladkorja in prelijemo z malo toplega mleka. Pustimo vzhajati 10 minut,
  • med tem časom stopimo maslo, dodamo sladkor, toplo mleko, rum in vanilijo,
  • ko je kvas nared, dodamo čičerikino moko in mlečno tekočino ter zgnetemo testo,
  • testo pokrijemo in pustimo vzhajati 20 minut, nato ga pregnetemo ter ponovno pustimo počivati še 20 minut,
  •  vključimo pečico na 160 stopinj, nasekljamo meto, naoljimo pekač za potico premera 28 cm,
  • za nadev stopimo maslo, nato mu dodamo vse sestavine razen mete, ter premešamo,
  • testo zvrnemo na pomokano površino in zvaljamo testo. Premažemo z nadevom in potresemo z nasekljano meto ter zvijemo in napolnimo pekač,
  • po vrhu pošpikamo z leseno palčko, nato damo pečti za 10 minut na 160 stopinj, nato dvignemo temperaturo na 180 stopinj in pečemo še 50-60 minut.

Lokacije,

kjer strežejo naše čaje

 

Seznam lokacij

Trgovine,

kjer prodajajo naše čaje

 

Seznam trgovin