Biskvit s čokoladnim srčkom na sredini

Biskvit s čokoladnim srčkom na sredini

Potrebujemo:

450g mehke moke, 1 žlička pecilnega praška, 300g sladkorja v prahu, 8 jajc, 300g masla, 200ml belega vina, 100ml sladke smetane, 4 žlice čokolade v prahu, noževa konica soli

 

Pripravimo:

Maslo stopimo na rahlem ognju, nato ga delno ohladimo. Jajca ločimo in beljake stepemo v sneg. Rumenjake, sladkor in maslo penasto vmešamo, nato dodamo beljak in moko pomešamo s pecilnim praškom. Dobro premešamo in dodamo sol, vino in sladko smetano ter premešamo. Biskvitno testo razdelimo v dve polovici in v eno od polovic vmešamo čokolado v prahu. Pekač za biskvite podolgovate oblike obložimo s peki papirjem, ter vlijemo temno testo. Pečemo 50-60 minut na 170-180 stopinj - odvisno od pečice. Ko je prvi biskvit pečen ga ohladimo, nato ga narežemo na približno 2 cm široke rezine (kot potico) in v vsakega na sredino vtisnemo model za piškote (različni model srček, rožica, zvezdica). Ponovimo to z vsako rezino peciva in tako dobimo izrezane rožice ali srčke.

 

Pekač ponovno obložimo s peki papirjem in stresemo malo manj kot polovico bele mase in na njo v vrsto po dolgem zlagamo izrezane modelčke eden poleg drugega, nato prelijemo z drugo polovico mase in damo v pečico. Pečemo enako časa in na enaki temperaturi kot smo pekli temni biskvit. Pečenega ohladimo in po želji potresemo s sladkorjem v prahu ali prelijemo s stopljeno čokolado.

 

Iz knjige PRAZNIČNE MIZE.
Nazaj na seznam receptov

Prijavite se na tedenske recepte