Čemaževi kruhki

Čemaževi kruhki

Sestavine:

  • 300 g moke
  • čajna žlička soli
  • 30 g svežega kvasa
  • čajna žlička sladkorja
  • moka za oblikovanje
  • 190 ml mlačne vode
  • 30 ml oljčnega olja
  • 4 žlice oz. približno 200 ml čemaževega pesta

Pesto

  • šopek čemaževih listov 
  • olje
  • pinjole

 

Priprava

Pesto pripravimo tako, da v multipraktiku nasekljamo vse sestavine. Olja dodamo toliko, da je zmes mazljiva. Za testo pomešamo moko in sol; kvas, sladkor in mlačno vodo pomešamo in pustimo stati približno 5 minut. Kvasec z oljem primešamo moki, dodamo olje in zamesimo testo, ki ga nato pokrijemo ter pustimo vzhajati približno uro. Pečico vključimo na 165 stopinj, pripravimo plitek pekač, ki ga obložimo s peki papirjem. Testo razvaljamo za pol prsta debelo in namažemo s pestom od roba do roba (kot bi delali potico), nato zvijemo v rulado. Narežemo približno 5 cm široke štrukeljčke in vsakega na sredini z držalom kuhalnice ali palčko pritisnemo proti dnu. Pustimo počivati še 10–15 minut, nato v pečici pečemo 30 minut. Ponudimo tople.

Nazaj na seznam receptov

Prijavite se na tedenske recepte