Kaj potrebujete?
Sestavine:
- 210 g bele moke
- 3 rumenjaki
- 3 do 4 žlice kisle smetane
- 25 g sladkorja
- žlička pecilnega praška
- žlica ruma
- zavitek vaniljevega sladkorja
Dodatno
- marmelada
- 3 beljaki
- sladkor za posip
Postopek priprave
- Vse sestavine zmešamo in gnetemo na roke, dokler testo ne postane elastično in odstopi posode. Pokrijemo in psutimo počivati 15 minut.
- Testo ponovno pregnetemo in pustimo počivati 15 minut.
- Testo razvaljamo na pomokani površini na debelino pol centimetra. Izrezujemo kroge treh velikosti, ki jih, razen najmanjših, zarežemo.
- Večje kroge premažemo z razžvrkljanim beljakom, nanje položimo srednje kroge, ponovno premažemo z beljakom, nato pa pokrijemo še z najmanjšimi krogi.
- V sredino vsakega flancata vtisnemo jamico z ročajem kuhalnice, da se rožice lepo sprimejo, hkrati pa tako naredimo prostor za marmelado.
- Flancate ocvremo v olju. Pazimo, da temperatura ni previsoka, saj se lahko zunaj prehitro zapečejo, znotraj pa ostanejo surovi.
- Na sredino rožic dodamo marmelado po okusu in potresemo s sladkorjem v prahu.
Za video postopek skočite na spletno stran Odprta kuhinja.