Imate v kleti še cel kup jabolk in ne veste kaj bi iz njih naredili, poleg štrudla?
Za vas smo pripravili recept za jabolčne miške.
Kaj potrebujete?
Sestavine:
Za 35 kosov.
- 350 g moke
- 15 g kvasa
- 100 ml mleka
- 40 g sladkorja
- večje jajce
- 25 g masla
- žlica ruma
- žlica rozin ali suhih brusnic
- 130 g jabolk
- noževa konica soli
- maščoba za cvrtje
Postopek priprave
- Kvas z malo mlačnega mleka in žličko sladkorja pomešamo in pustimo stati 10 minut. Rozine namočimo v rum.
- Moki na sredino naredimo luknjico in dodamo kvasec, med mešanjem pa še sladkor, jajce, maslo in nazadnje mlačno mleko. Zgnetemo testo in ga pustimo stati 1 uro.
- Jabolko olupimo in naribamo ter vgnetemo v testo, prav tako rozine.
- V razgreto maščobo polagamo z dvema žlicama oblikovane miške in jih ocvremo.
- Temperaturo zmanjšamo, ko se miške začnejo cvreti, da bodo enakomerno obarvane z obeh strani.
- Ocvrte miške polagamo na papirnate serviete, ki vpijejo odvečno maščobo, nato jih potresemo s sladkorjem v prahu ali okrasimo po želji.
Dober tek!
Recepti za rožičeve ter jogurtove miške s pehtranom pa si oglejte na strani Odprta kuhinja.