"Amm?" Ja prav ste prebrali! In to še zelo okusna!
Kaj potrebujete?
- 30 g masla
- 80 g čebule
- 120 g korenja
- 250 g krompirja
- 1 l piščančje jušne osnove ali 1 l vode in 2 bio kocki
- 1/2 žličke suhega koprca
- 100 g kislih kumaric
- 25 g moke
- 15 g smetane
- 120 ml vode
- sol in poper po potrebi glede na jušno osnovo
Postopek priprave:
- Čebulo nasekljamo, krompir olupimo in narežemo na kocke, prav tako korenje.
- Kumarice narežemo na majhne koščke, če imamo večje, jih lahko tudi naribamo.
- V posodi razpustimo maslo in na njem podušimo čebulo, dodamo korenje in krompir, znova podušimo na močnem ognju, da se zelenjava celo malce zapeče, ter zalijemo z jušno osnovo ali vodo, v kateri smo razpustili jušni kocki. Kuhamo približno 15 minut.
- Nato dodamo kumarice in koper ter odstavimo, da imamo čas pripraviti podmet.
- V skodelici dobro pomešamo moko, smetano in vodo, vmešamo v juho in kuhamo še približno 10 minut.
- Juha je gostljata, če želimo, jo lahko razredčimo z malo vroče jušne osnove. Ponudimo samostojno.
Dober tek!