Juha s kislimi kumaricami

Juha s kislimi kumaricami

"Amm?" Ja prav ste prebrali! In to še zelo okusna!

 

Kaj potrebujete?

  • 30 g masla
  • 80 g čebule
  • 120 g korenja
  • 250 g krompirja
  • 1 l piščančje jušne osnove ali 1 l vode in 2 bio kocki
  • 1/2 žličke suhega koprca
  • 100 g kislih kumaric
  • 25 g moke
  • 15 g smetane
  • 120 ml vode
  • sol in poper po potrebi glede na jušno osnovo

 

Postopek priprave:

  1. Čebulo nasekljamo, krompir olupimo in narežemo na kocke, prav tako korenje.
  2. Kumarice narežemo na majhne koščke, če imamo večje, jih lahko tudi naribamo.
  3. V posodi razpustimo maslo in na njem podušimo čebulo, dodamo korenje in krompir, znova podušimo na močnem ognju, da se zelenjava celo malce zapeče, ter zalijemo z jušno osnovo ali vodo, v kateri smo razpustili jušni kocki. Kuhamo približno 15 minut.
  4. Nato dodamo kumarice in koper ter odstavimo, da imamo čas pripraviti podmet.
  5. V skodelici dobro pomešamo moko, smetano in vodo, vmešamo v juho in kuhamo še približno 10 minut.
  6. Juha je gostljata, če želimo, jo lahko razredčimo z malo vroče jušne osnove. Ponudimo samostojno.

 

Dober tek!

Nazaj na seznam receptov

Prijavite se na tedenske recepte