grilc.aelita@siol.net 041 779 607
Zeliščna kmetija Grilc

Knjige

Koledar za vsak dan 2021

Koledar za vsak dan 2021

Koledar za leto 2021, ki je poln nasvetov za vsak letni čas posebej. Notri se skrivajo ideje in predlogi za lepše in bolj sproščeno bivanje. Da bo vaš vrt še bolj bogat. 

 

Dodan je tudi setveni koledar

 

Cena: 10,50 EUR + poštnina

 

Pošlji naročilo

Praznične mize

Praznične mize

Pogrinjki in jedi

Lepo okrašena miza je del dobrodošlice, s katero vabljencem sporočamo, da so zaželeni in da jih čaka nepozaben dogodek. Preden pa se lotimo okrasitve mize, je pomembno, da vemo, za kakšen namen, praznik krasimo mizo, za koga mizo pripravljamo.

 

V knjigi je opisanih 14 posebnih pogrinjkov s številnimi fotografijami, dodani pa so še  jedilniki za ta namen in tudi opisi receptov zanimivih jedi.

 

Priložnosti, ob katerih avtorica pripravlja praznične mize so različni običaji (pustovanje,  čas za zaljubljene,  trgatev,...), prazniki (velika noč, 1. maj, novo leto,...), srečanja (rojstni dan,  nedeljsko kosilo,  kostanjev piknik,...).

 

Cena: 15,00 EUR + poštnina

 

Pošlji naročilo

Novo! Sladice z zelišči

Novo! Sladice z zelišči

Recepti za sladice

Zelišča niso le zdrava, temveč s svojim aromatičnim okusom dopolnjujejo jedi. V tokratni knjigi nam je zaupala, kako z zelišči ustvarimo zanimive in okusne sladice. Dokazala je, da so zeliščne sladice nekaj posebnega, slastnega in jih moramo preizkusiti.

 

Nedvomno vas bodo očarali: balzamika v sadni piti, bezgova rulada z borovnicami, citronka v mlečnem rižu, črna detelja v cmokih, dišeča perla v šarkeljčkih, janežev biskvit, metina potica, sivkina pečena krema, timijanova krema z ribezom, žafranov puding. 

 

K okušanju vas vabijo tudi slike v knjigi, saj so barvite in razigrane, kot se za zelišča spodobi – delo njene hčere Eve Legiša, študentke fakultete za dizajn. 

 

Cena: 15,00 € + stroški poštnine

 

Pošlji naročilo

Knjiga Zelišča z gore

Knjiga Zelišča z gore

3 NATISNJENA!

Avtorica knjige Mirjam Grilc se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in ima zeliščno kmetijo.

 

Vsebina knjige je zasnovana kot nekakšno potepanje po naravi in delo v domačem zeliščnem vrtu skozi letne čase. Napisanih je veliko praktičnih nasvetov, kako si uredimo zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč. Poleg tega so v njej še recepti za čaje, tinkture, sirupe, mazila, kozmetične pripravke, kar naredi knjigo res praktično. Bogata slikovna oprema knjige je hkrati izvrsten pomočnik pri prepoznavanju zelišč.

 

Prijazno avtoričino povabilo, da se z njo sprehodimo po brezpotju planinskih travnikov in med gredicami njenega zeliščnega vrta je samo še eden od namigov, da postane knjiga naša spremljevalka.

 

Cena: 26,00 EUR + poštnina

 

Pošlji naročilo

Omake, prelivi in namazi

Omake, prelivi in namazi

Jedi

Avtorica  se je pred pripravo knjige postavila v vlogo izpraševalca med prijatelji in znanci in spoznala, da se večinoma poslužujejo vnaprej pripravljenih in konzerviranih omak, prelivov in namazov.  A tako pogosto izgubimo pravo bogastvo okusov.

 

Omake a so zelo pomembni in delikatni dodatki k zelenjavnim, mesnim ali ribjim jedem, zato moramo biti pozorni predvsem na to, da glavno jed z njimi le podpremo, izboljšamo. Namazi in prelivi so sicer nekoliko manj zahtevni,  bolj samostojni. Za  pripravo večine odličnih  domačih omak, prelivov in namazov niti ne potrebujemo veliko časa, dovolj so  kakovostne sestavine in kuharska domišljija, ki jo lahko obogatimo  s pestrim izborom receptov  iz nove knjige. S tem  postavimo piko na i mnogim znanim jedem.

 

Cena: 12,50 EUR + poštnina

 

Pošlji naročilo

Vegetarijanske jedi za vsak okus

Vegetarijanske jedi za vsak okus

Jedi

Lokalno pridelana hrana je dobra osnova in temelj zdravega prehranjevanja, predvsem so živila pridelana naravi prijazno, veliko bolj polnega okusa in tudi nasitna.

Kako pestre in zanimive obroke pa lahko pripravimo z zelenjavo, kot glavno sestavino, pa vam ponujamo v novi knjigi  Vegetarijanske jedi za vsak okus.

 

Ne pozabite, tudi ZELENO JE ODLIČNO, dober tek!

 

Cena: 12,50 EUR + poštnina

 

Pošlji naročilo

Čarobni zeliščni vrt

Čarobni zeliščni vrt

Mirjam Grilc - nova knjiga “Čarobni zeliščni vrt”

Za oblikovanje lastnega zeliščnega vrta imamo celo vrsto možnosti, od lončka, korit, gredice, njive pa vse do travnika. Preden se lotimo dela, si postavimo nekaj vprašanj: kakšen vrt si želimo, kakšne so možnosti glede časa in prostora, kako in koliko lahko nadgradimo obstoječe, predvsem pa je pomembno, koliko časa smo pripravljeni nameniti zeliščnemu vrtu, koliko zelišč resnično potrebujemo in kdo nam bo pri delu v pomoč.

 

Na poti ustvarjanja zeliščnega vrta po lastnih zamislih se srečamo z vedno novimi izzivi, da najdemo odgovore nanje pa potrebujemo znanje, izkušnje in cilj - uporaba zeliščnih rož in njihovih zdravilnih učinkovin so pika na i ob zadovoljstvu, ki ga imamo ob opravljenem delu.

 

Za dosego tega cilja bo knjiga Čarobni zeliščni vrt pravi in nepogrešljivi vodnik, kjer boste našli odgovore na številna vprašanja; kako se lotiti oblikovanja vrta, kako do sadik in njihova nadaljnja vzgoja, kdaj in kako nabirati zeliščne rože ter opisi pomembnejših zelišč primernih za gojenje.

 

Cena: 19 EUR + poštnina

 

RAZPRODANO!

 

Pošlji naročilo

Knjiga Zeliščna kuharija

Knjiga Zeliščna kuharija

Prodanih že preko 4500 izvodov!

Knjiga ZELIŠČNA KUHARIJA je napisana po letnih časih. Za vsak letni čas je v knjigi okrog trideset receptov prilagojenih trenutni ponudbi na vrtu, travniku, tržnici ali shrambi. Preprosti recepti, katera priprava jedi ne terja veliko časa vam bo pričarala zdrave, zanimive in na koncu tudi poceni jedi.

Za vse, ki jim narava pomeni življenski slog bodo zeliščne kuharije kot nalašč za domačo uporabo kot tudi za darilo.

 

Cena: 12,50 EUR + poštnina

 

RAZPRODANO!

 

Pošlji naročilo

Lokacije,

kjer strežejo naše čaje

 

Seznam lokacij

Trgovine,

kjer prodajajo naše čaje

 

Seznam trgovin