Krompirjevo kolerabna juha s pinjencem in dimljenim lososom

Krompirjevo kolerabna juha s pinjencem in dimljenim lososom

Sestavine

1kg krompirja

250g očiščene kolerabe narezane na kocke

250g očiščenega narezanega pora

4 žlice olivnega olja

Žlička suhega česna

800ml vode

100ml belega vina

500ml pinjenca

Žlička soli

Ščep popra

5 brinovih jagod, stremo

2 lista lovorja

½ žličke majarona

Dimljen losos narezan na trakove

 

Priprava

Krompir olupimo in narežemo  na manjše kocke, prav tako kolerabo. Olivno olje segrejemo, dodamo krompir, na kocke narezano kolerabo, olivno olje, česen, brinove jagode, sol, lovor in majaron, ter kratko podušimo. Dolijemo vino in če z nekaj minut še vodo, ter kuhamo 15 minut, nato dodamo por in kuhamo še 10 minut. Na koncu vlijemo pinjenec, temperaturo ugasnemo in pustimo na topli podlagi še nakaj minut: Dimljen losos narežemo na trakove in ga ovijemo okoli grisinov in ponudimo ob juhi.

Namig: pomembno je, da zelenjava ostane čvrsta. Namesto lososa lahko uporabite tudi popečeno slanino.

Nazaj na seznam receptov

Prijavite se na tedenske recepte