Sestavine
1kg krompirja
250g očiščene kolerabe narezane na kocke
250g očiščenega narezanega pora
4 žlice olivnega olja
Žlička suhega česna
800ml vode
100ml belega vina
500ml pinjenca
Žlička soli
Ščep popra
5 brinovih jagod, stremo
2 lista lovorja
½ žličke majarona
Dimljen losos narezan na trakove
Priprava
Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke, prav tako kolerabo. Olivno olje segrejemo, dodamo krompir, na kocke narezano kolerabo, olivno olje, česen, brinove jagode, sol, lovor in majaron, ter kratko podušimo. Dolijemo vino in če z nekaj minut še vodo, ter kuhamo 15 minut, nato dodamo por in kuhamo še 10 minut. Na koncu vlijemo pinjenec, temperaturo ugasnemo in pustimo na topli podlagi še nakaj minut: Dimljen losos narežemo na trakove in ga ovijemo okoli grisinov in ponudimo ob juhi.
Namig: pomembno je, da zelenjava ostane čvrsta. Namesto lososa lahko uporabite tudi popečeno slanino.