Limonovi piškoti z rumovim maslom in cvetovi forzicije

Limonovi piškoti z rumovim maslom in cvetovi forzicije

Kaj potrebujete?

Testo

  • 350 g moke
  • žlička škroba
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 190 g masla
  • 2 rumenjaka
  • žlička vaniljeve arome
  • 2 limoni – sok in lupinica (200 g)

Nadev

  • 100 g masla sobne temperature
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 2 žlički rumove arome
  • pest cvetov forzicije

Dodatno

  • moka za delovno površino

 

Priprava

Vse sestavine si pripravimo na delovnem pultu, naribamo lupinico in iz limon iztisnemo sok. Sestavine za piškote stresemo v skledo in jih z rokami zgnetemo. Dobro se morajo povezati med seboj, da dobimo gladko testo, ki ga postavimo v hladilnik za 15 minut. Pečico vključimo na 180 stopinj, plitek pekač za piškote obložimo s peki papirjem. Za nadev pomešamo maslo, sladkor in rumovo aromo ter nasekljane cvetove forzicije in postavimo na hladno za nekaj časa. Iz hladilnika vzamemo testo in ga razdelimo na dva dela, polovico postavimo nazaj v hladilnik, eno polovico pa razvaljamo na pomokani površini, izrežemo piškote in jih polagamo na pekač. Pečemo jih 15–20 minut (naj ne bodo preveč zapečeni). Ponavljamo, da porabimo vse testo.Ko so piškoti pečeni in ohlajeni, jih po dva zložimo skupaj, namazane z nadevom. Nazadnje jih na tanko premažemo še po vrhu in okrasimo s sadjem in cvetovi. Shranimo v posodi, pokrite in na hladnem. Odlično se priležejo ob čaju iz poprove mete.

Nazaj na seznam receptov

Prijavite se na tedenske recepte