grilc.aelita@siol.net 041 779 607
Zeliščna kmetija Grilc

O nas

Kje smo?

Zeliščno kmetijo Grilc boste našli na Šenturški gori, na prisojnem pobočju Krvavca. V tej lepi in ohranjeni naravi, na 700 metrih nadmorske višine, se že vrsto let ukvarjajo z nabiranjem, gojenjem in predelavo zelišč.

 

Pri Grilčevih so zelišča deležna vse pozornosti. So naravno sušena, nabrana in obdelana ročno ter z vso ljubeznijo. 

 

 

Zeliščarka Mirjam Grilc

Zeliščarka Mirjam Grilc

Srce in duša kmetije je zeliščarka Mirjam Grilc, ki se s svojo košaro za zelišča rada potepa daleč proč od naselji visoko v hribih. Poleti se njen delavnik večkrat začne že ob petih zjutraj in traja do devetih zvečer, pozimi pa si vzame čas za pisanje.

 

Ker za resno proizvodnjo potrebuje več, kot lahko nabere po travnikih, je uredila svoj bogat zeliščni vrt in zeliščno kmetijo. 

 

Mirjam je avtorica številnih knjig z recepti ter praktičnimi nasveti, kako si urediti domačo lekarno in zeliščni vrt. 

 

Čeprav zanjo velja, da je sodobna zeliščarka, je ne boste našli na družabnih omrežjih. Z veseljem pa bo z vami pokramljala po telefonu ali vam odgovorila na vašo e-pošto.

 

 

Pošlji e-pošto

 

Aelita. Zelišča z gore.

Zeliščarki Mirjam Grilc je znanje o zeliščih že v rani mladosti vcepila babica. Ko se je sama pred dobrimi dvajsetimi leti profesionalno lotila izdelovanja čajev, mazil in tiktur, ki jih najdemo v zakladnici ljudskega znanja, je nastala blagovna znamka Aelita, zelišča z gore. Aelitine zeliščne izdelke boste našli v številnih trgovinicah po vsej Sloveniji. 

 

Zeliščna kmetija Grilc  

 

 

Lokacije,

kjer strežejo naše čaje

 

Seznam lokacij

Trgovine,

kjer prodajajo naše čaje

 

Seznam trgovin