Pecivo Schwarzwald

Pecivo Schwarzwald

Sestavine

Testo

330g moke, presejemo

150g sladkorja

200ml mleka

100ml olja

1 vrečka pecilni prašek

2 vrečki vanilijevega sladkorja

2 jajca

25 kakav v prahu za peko

Ščepec soli

 

Nadev

200g sirnega namaza

250g puste skute

100ml mleka

1 vrečka malinovega pudinga (ali vanilija)

100g sladkor

2 jajca

Približno 10 žlic višenj iz kompota, vendar naj bodo dobro odcejene

 

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj, pekač velikosti približno 32x25cm obložimo s peki papirjem, tudi stranice do vrha. Jajca ločimo, beljake in sol stepemo sneg,  višnje precedimo na cedilo. Vse sestavine za testo razen beljakov med seboj premešamo in na koncu dodamo sneg beljakov. Za nadev vse sestavine brez višenj pomešamo med seboj.V pekaču razporedimo biskvitno testo, nato povrhu poljubno nadevamo nadev in povrhu razporedimo odcejane višnje. Pečemo 1 uro do uro in 5 minut. Na krožnik po pecivu naribamo čokolado in ponudimo še sladko smetano

Namig: pecivo lahko pečete v  večjem pekaču, tako bo čas peke krajši najmanj za 15 minut

Nazaj na seznam receptov

Prijavite se na tedenske recepte