Sestavine
Testo
330g moke, presejemo
150g sladkorja
200ml mleka
100ml olja
1 vrečka pecilni prašek
2 vrečki vanilijevega sladkorja
2 jajca
25 kakav v prahu za peko
Ščepec soli
Nadev
200g sirnega namaza
250g puste skute
100ml mleka
1 vrečka malinovega pudinga (ali vanilija)
100g sladkor
2 jajca
Približno 10 žlic višenj iz kompota, vendar naj bodo dobro odcejene
Priprava
Pečico segrejemo na 180 stopinj, pekač velikosti približno 32x25cm obložimo s peki papirjem, tudi stranice do vrha. Jajca ločimo, beljake in sol stepemo sneg, višnje precedimo na cedilo. Vse sestavine za testo razen beljakov med seboj premešamo in na koncu dodamo sneg beljakov. Za nadev vse sestavine brez višenj pomešamo med seboj.V pekaču razporedimo biskvitno testo, nato povrhu poljubno nadevamo nadev in povrhu razporedimo odcejane višnje. Pečemo 1 uro do uro in 5 minut. Na krožnik po pecivu naribamo čokolado in ponudimo še sladko smetano
Namig: pecivo lahko pečete v večjem pekaču, tako bo čas peke krajši najmanj za 15 minut