Kaj potrebujete?
Sestavine za testo
- 300g mehke moke
- 60g sladkor, mleti
- 150g masla, hladnega (na tanko narežemo ali naribamo)
- Kavina žlička soli
- Limonina lupina 1 limone
- 1 jajce, srednje veliko ali večje
Sestavine za nadev
- 50g orehov
- 50g lešnikov, praženih brez lupine (ali jih na kratko popečemo in olupimo)
- 50g mandjev, blanširanih
- 60g bučnih semen
- 50g sončničnih semen
- 90g masla
- 4 Žlice sladke smentane
- 50g medu
- 80g kristalnega sladkorja
- Sok ½ pomaranče
- 2 žlici likerja pomaranče
- 100g marmelade, pomaranča (ali marelica, rumeni ringlo)
- 150g čokolade za kuhanje za okrasitev
Postopek priprave
- Sestavine za testo pomešamo med seboj in z rokami pričnemo gnesti. Ko dobimo elastično testo (kot plastelin) ga zavijemo v prozorno folijo in pustimo stati 1 uro. Med tem časom pripravimo nadev.
- Vse oreščke in semena nasekljamo (ne želimo fino zmlete, temveč nasekljano).
- Maslo, smetano, med, sladkor, sok pomaranče pomeamo v kozici in pustimo, da se sestavine stopijo, nato odstavimo dodamo nasekljane oreščke, liker, premešamo in pustimo na strani.
- Vključimo pečico na 180 stopinj, pripravimo pekač.
- Testo na peki papirju zvaljamo, tako, da pokrijemo cel klasičen pekač iz štedilnika, robove odrežemo z nožem samo toliko, da bodo ravni in damo v pečico za 12 minut.
- Testo po 12 minutah namažemo z marmelado in povrhu namžemo nadev ter ponovno damo v pečico za 12 minut.
- Pečeno pustimo približno 10 minut predno narežemo na trikotnike (najprej celo površino narežemo na kvadrate, da bodo enake velikosti, nato naredimo rez za trikotnike).
- Čokolado stopimo nato dva konca piškota pomočimo in pustimo, da se ohladi in strdi, da jih pospravimo v piškotne posode.
Uživajte!