Sestavine
300g čokolade temne
150g čokolade bele
100g masla
110 kokosove maščobe
20g kakavovo maslo (lahko tudi izpustite)
20ml vanilijeve arome
Približno 40 keksov, maslenih
150ml sladke instant kave
2 Žički rumove arome
rožice za dekor
Priprava
Kokosovo maščobo stopimo in ohladimo. Skuhamo instant kavo jo sladkamo in dodamo rum. Čokolado, maslo, kakavovo maslo in kokosovo maščobo stopimo nad paro, premešamo, odstavimo in postavimo v hladilnik. Vsake toliko premešamo. Ohlajena krema naj bo kompaktna, da jo bomo lahko mazali kot npr. lešnikov namaz, nato vmešamo vaniljevo aromo in začnemo zlagati. Pripravimo pekač ali pladenj ter ga obložimo s peki papirjem, nato ga na dnu premažemo z malo čokolade. Vzamemo 5 piškotov (ali več, odvisno, kako velik je model), jih hkrati zelo na hitro pomočimo v kavo (naj ne bodo tako mokri, da bi razpadli) in razporedimo v vrsto. Po njih namažemo čokoladno kremo, nato ponavljamo postopek, dokler sestavin ne zmanjka. Na vrhu psutimo malo več čokolade nato postavimo v hladilnik. Čez dobre pol ure vzamemo sladico iz hladilnika in tortico s peki papirjem dvignemo iz modela, papir odmaknemo z roba in kremo po potrebi razporedimo še ob straneh. Postavimo nazaj v hladilnik brez modela še za uro, nato ponudimo narezano na rezine.