Piškotne rezine, torta brez peke

Piškotne rezine, torta brez peke

Sestavine

300g čokolade temne

150g čokolade bele

100g masla

110 kokosove maščobe

20g kakavovo maslo (lahko tudi izpustite)

20ml vanilijeve arome

Približno 40 keksov, maslenih

150ml sladke instant kave

2 Žički rumove arome

rožice za dekor 

 

Priprava

Kokosovo maščobo stopimo in ohladimo. Skuhamo instant kavo jo sladkamo in dodamo rum. Čokolado, maslo, kakavovo maslo in kokosovo maščobo stopimo nad paro, premešamo, odstavimo in postavimo v hladilnik. Vsake toliko premešamo. Ohlajena krema naj bo kompaktna, da jo bomo lahko mazali kot npr. lešnikov namaz, nato vmešamo vaniljevo aromo in začnemo zlagati. Pripravimo pekač ali pladenj ter ga obložimo s peki papirjem, nato ga na dnu premažemo z malo čokolade. Vzamemo 5 piškotov (ali več, odvisno, kako velik je model), jih hkrati zelo na hitro pomočimo v kavo (naj ne bodo tako mokri, da bi razpadli) in razporedimo v vrsto. Po njih namažemo čokoladno kremo, nato ponavljamo postopek, dokler sestavin ne zmanjka. Na vrhu psutimo malo več čokolade nato postavimo v hladilnik. Čez dobre pol ure vzamemo sladico iz hladilnika in tortico s peki papirjem dvignemo iz modela, papir odmaknemo z roba in kremo po potrebi razporedimo še ob straneh. Postavimo nazaj v hladilnik brez modela še za uro, nato ponudimo narezano na rezine. 

Nazaj na seznam receptov

Prijavite se na tedenske recepte