Kaj potrebujete?
Sestavine:
- 400 g bio pomaranč (z neškropljeno lupino vred)
- 120 g mleka
- 100 g olja
- 120 g mletega sladkorja (odvisno od okusa, lahko dodate več)
- 3 jajca
- 250 g gladke moke
- 50 g škroba za peko (koruzni ali krompirjev)
- 17 g pecilnega praška
- ščep soli
- 100 g rozin, po možnosti svetlih
Postopek priprave
- Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo okrogel model premera 24 cm.
- Pomaranče na koncih odrežemo, nato narežemo na 4–5 delov in z lupino vred zmeljemo.
- Vse druge sestavine dobro premešamo, kar na roke, na koncu dodamo še pomaranče.
- Pekač dobro naoljimo in pomokamo, vlijemo testo in postavimo v ogreto pečico za 50 minut.
- Pečeno pecivo potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo po želji.
Namig: Izberemo pomaranče, ki imajo tanko lupino, zanimive so tudi rdeče, vsekakor pa ne smejo biti škropljene in povoskane, a naj bodo sladke in sočne, kajti od tega je odvisen okus peciva.
Dober tek!