Posebno pomarančno pecivo iz Sicilije

Posebno pomarančno pecivo iz Sicilije

Kaj potrebujete?

Sestavine:

  • 400 g bio pomaranč (z neškropljeno lupino vred)
  • 120 g mleka
  • 100 g olja
  • 120 g mletega sladkorja (odvisno od okusa, lahko dodate več)
  • 3 jajca
  • 250 g gladke moke
  • 50 g škroba za peko (koruzni ali krompirjev)
  • 17 g pecilnega praška
  • ščep soli
  • 100 g rozin, po možnosti svetlih

 

Postopek priprave

  1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo okrogel model premera 24 cm.
  2. Pomaranče na koncih odrežemo, nato narežemo na 4–5 delov in z lupino vred zmeljemo.
  3. Vse druge sestavine dobro premešamo, kar na roke, na koncu dodamo še pomaranče.
  4. Pekač dobro naoljimo in pomokamo, vlijemo testo in postavimo v ogreto pečico za 50 minut.
  5. Pečeno pecivo potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo po želji.

 

Namig: Izberemo pomaranče, ki imajo tanko lupino, zanimive so tudi rdeče, vsekakor pa ne smejo biti škropljene in povoskane, a naj bodo sladke in sočne, kajti od tega je odvisen okus peciva.

 

Dober tek!

Nazaj na seznam receptov

Prijavite se na tedenske recepte