Praznični liker z jabolki

Praznični liker z jabolki

Potrebujemo:

Za jabočni liker potrebujemo 6 manjših jabolk ali 400g, lupine ½  pomaranče, 50g rozin, 150g mandeljnov z olupki, 1 strok vanilije, 1 strok cimeta, 200g sladkorja, 1l vodke in 500m viljamovke, 5 klinčkov, 5 piment zrn, 1žlica šipka, 2 janeževe zvezde (za začimbnice so lahko 1 polna žlica začimb za kuhano vino).

 

Za jabočni liker potrebujemo 6 manjših jabolk ali 400g, lupine ½  pomaranče, 50g rozin, 150g mandeljnov z olupki, 1 strok vanilije, 1 strok cimeta, 200g sladkorja, 1l vodke in 500m viljamovke, 5 klinčkov, 5 piment zrn, 1žlica šipka, 2 janeževe zvezde (za začimbnice so lahko 1 polna žlica začimb za kuhano vino).

 

Naredimo:

Jabolka očistimo sredine in narežemo na 4 dele, položimo na peki papir in postavimo v pečico za 15 minut na tem. 160 stopinj, nato jih ohladimo. V steklen kozarec naložimo mandlje, nato rozine, jabolka, dodamo začimbnice in sladkor, ter dolijemo žganje.

 

Kozarec zapremo in pustimo na sobni temperaturi 6-9 tednov in med tem časom večkrat pomešamo. Jabolčni liker precedimo in shranimo v stekleni embalaži.

Nazaj na seznam receptov

Prijavite se na tedenske recepte