grilc.aelita@siol.net 041 779 607
Zeliščna kmetija Grilc

Aktualni recepti

Flancati, ki vedno navdušijo

Flancati, ki vedno navdušijo

Kaj potrebujete?

Sestavine:

  • 210 g bele moke
  • 3 rumenjaki
  • 3 do 4 žlice kisle smetane
  • 25 g sladkorja
  • žlička pecilnega praška
  • žlica ruma
  • zavitek vaniljevega sladkorja

 

Dodatno

  • marmelada
  • 3 beljaki
  • sladkor za posip

 

Postopek priprave

1. Vse sestavine zmešamo in gnetemo na roke, dokler testo ne postane elastično in odstopi posode. Pokrijemo in psutimo počivati 15 minut.

2. Testo ponovno pregnetemo in pustimo počivati 15 minut.

3. Testo razvaljamo na pomokani površini na debelino pol centimetra. Izrezujemo kroge treh velikosti, ki jih, razen najmanjših, zarežemo.

4. Večje kroge premažemo z razžvrkljanim beljakom, nanje položimo srednje kroge, ponovno premažemo z beljakom, nato pa pokrijemo še z najmanjšimi krogi.

5. V sredino vsakega flancata vtisnemo jamico z ročajem kuhalnice, da se rožice lepo sprimejo, hkrati pa tako naredimo prostor za marmelado.

6. Flancate ocvremo v olju. Pazimo, da temperatura ni previsoka, saj se lahko zunaj prehitro zapečejo, znotraj pa ostanejo surovi.

7. Na sredino rožic dodamo marmelado po okusu in potresemo s sladkorjem v prahu.

 

 

Za video postopek skočite na spletno stran Odprta kuhinja.

 

Lokacije,

kjer strežejo naše čaje

 

Seznam lokacij

Trgovine,

kjer prodajajo naše čaje

 

Seznam trgovin