grilc.aelita@siol.net 041 779 607
Zeliščna kmetija Grilc

Aktualni recepti

Praznični liker z jabolki

Praznični liker z jabolki

Za jabočni liker potrebujemo 6 manjših jabolk ali 400g, lupine ½  pomaranče, 50g rozin, 150g mandeljnov z olupki, 1 strok vanilije, 1 strok cimeta, 200g sladkorja, 1l vodke in 500m viljamovke, 5 klinčkov, 5 piment zrn, 1žlica šipka, 2 janeževe zvezde (za začimbnice so lahko 1 polna žlica začimb za kuhano vino).

Namaz iz marjetic

Namaz iz marjetic

Dobro pest narezanih marjetic zmešamo v četrt kilograma polnomastne skute, dodamo tri strte stroke česna, sol, mleto rdečo papriko, nekaj kapljic limone in malo kisle smetane, da dobimo mazljiv namaz.

 

Postrežemo ga ob svežem kruhu ali krompirju v oblicah.

Kostanjeva kremna juha

Kostanjeva kremna juha

Kostanj zarežemo in pečemo v pečici na 220º C, dokler ne popoka. Olupimo ga in nasekljamo. Nekaj ga damo na stran, preostalega pa v lonec z nasekljano čebulo, korenčkom in jurčki. Zalijemo z jušno osnovo in posolimo po okusu.

Čemažev namaz

Čemažev namaz

Čemaževe liste damo v multipraktik ter dodamo olje (rastlinsko, oljčno), sol, malo limonovega soka in sončnična semena.

Zmeljemo v gladko pasto in dodamo skuto ali ovčji sir ter ponovno zmeljemo, da dobimo namaz.

Sirup črne redkve proti kašlju

Sirup črne redkve proti kašlju

Redkev očistimo, odrežemo vrh in na sredini izdolbemo meso.
V vdolbino nalijemo med ali sladkor in pustimo stati čez noč.
Sirup uživamo čez dan po žličkah.

Lokacije,

kjer strežejo naše čaje

 

Seznam lokacij

Trgovine,

kjer prodajajo naše čaje

 

Seznam trgovin