grilc.aelita@siol.net 041 779 607
Zeliščna kmetija Grilc

Aktualni recepti

Praženi lešniki

Praženi lešniki

Kaj potrebujete?

  • 200 g lešnikov
  • 200 ml vode
  • 200 g kristalnega sladkorja
  • 120 g temna čokoladna glazura
  • nekaj kapljic rumove arome

 

Postopek

1. Pekač ali drugo ravno površino obložimo s peki paprijem.

 

2. Lešnike na rahlo pomaščeni ponvi na hitro popražimo (nenehno mešamo in pazimo, saj zelo hitro potemnijo).

 

3. V drugi posodi zavremo vodo in ji dodamo sladkor, nato pustimo vreti približno 10 minut oziroma toliko časa, da voda skoraj popolnoma izhlapi in ostane gost sirup. Nato dodamo lešnike in nenehno mešamo.

 

Sladkor se spremeni v kristalčke in takrat mešamo naprej, da se sladkor spet začne topiti in karamelizirati. Mešamo še kratek čas, da so vsi lešniki obdani s karameliziranim sladkorjem, nato jih pretresemo na obložen pekač. Z vilicami jih razdvojimo.

 

4. Čokoladni obliv: nad parno kopeljo stopimo čokoladno glazuro in ji vmešamo rumovo aromo. Ko je čokolada popolnoma stopljena, vanjo povaljamo lešnike ter jih spet polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Pustimo toliko časa, da se čokoladni obliv popolnoma strdi, nato jih shranimo.

 

Fotografija: Eva Legiša

 

Za namig si preberite na spletni strani odprte kuhinje, delo.si kjer je recept v celoti objavljen. 

 

 

Lokacije,

kjer strežejo naše čaje

 

Seznam lokacij

Trgovine,

kjer prodajajo naše čaje

 

Seznam trgovin