Jabolčni ježki

Jabolčni ježki

Sladica z jabolki, ki so jih včasih pripravljale naše babice - jabolčni ježki. Hitro, preprosto in zeloooo okusno. 

 

Kaj potrebujete?

  • 600g jabolk
  • 175g mletih piškotov
  • 100g bele čokolade za kuhanje
  • 100g temne čokolade za kuhanje
  • 3 žlice olja
  • 200g kokosovih mrvic

 

Postopek

  1. Jabolka olupimo in naribamo, pustimo stati približno 10 minut, nato jih dobro ožamemo in odstranimo tekočino.
  2. Ožeta jabolka prestavimo v posodo (najbolje teflonsko) in jih dušimo približno 15 minut. Večkrat premešamo.
  3. Odstavimo in vmešamo belo čokolado, ki se bo nemudoma stopila v vročih jabolkih in ohladimo
  4. Temno čokolado nad vodno kopelijo stopimo in dodamo olje, premešamo.
  5. Na krožnik potresemo del kokosovih mrvic.
  6. Ohlajena jabolka pomešamo s piškoti ter jih z rokami oblikujemo v maso iz katere bomo naredili 7 ježkov (lahko več manjših)
  7. Nato vsak ježek posebej povaljamo v čokolad, povaljamo v kokosovih mrvicah in položimo v pripravljene papirčke ali podstavke.
  8. Ježke nato postavimo v hladilnik za najmanj pol ure.

 

Še več namigov  na spletni strani Odprta kuhinja, delo.si.

Nazaj na seznam receptov

Prijavite se na tedenske recepte