Sladica z jabolki, ki so jih včasih pripravljale naše babice - jabolčni ježki. Hitro, preprosto in zeloooo okusno.
Kaj potrebujete?
- 600g jabolk
- 175g mletih piškotov
- 100g bele čokolade za kuhanje
- 100g temne čokolade za kuhanje
- 3 žlice olja
- 200g kokosovih mrvic
Postopek
- Jabolka olupimo in naribamo, pustimo stati približno 10 minut, nato jih dobro ožamemo in odstranimo tekočino.
- Ožeta jabolka prestavimo v posodo (najbolje teflonsko) in jih dušimo približno 15 minut. Večkrat premešamo.
- Odstavimo in vmešamo belo čokolado, ki se bo nemudoma stopila v vročih jabolkih in ohladimo
- Temno čokolado nad vodno kopelijo stopimo in dodamo olje, premešamo.
- Na krožnik potresemo del kokosovih mrvic.
- Ohlajena jabolka pomešamo s piškoti ter jih z rokami oblikujemo v maso iz katere bomo naredili 7 ježkov (lahko več manjših)
- Nato vsak ježek posebej povaljamo v čokolad, povaljamo v kokosovih mrvicah in položimo v pripravljene papirčke ali podstavke.
- Ježke nato postavimo v hladilnik za najmanj pol ure.
Še več namigov na spletni strani Odprta kuhinja, delo.si.