Topli praženi mandlji

Topli praženi mandlji

Sestavine:

  • 1 skodelica mandljev ali 150g,
  • 1skodelica vode ali 200ml,
  • 1 skodelica rjavega kristalnega sladkorja ali 170g, 
  • ščepec cimeta za posip     

 

Pripravimo:

  • v posodi zavremo vodo, dodamo sladkor ter pustimo vreti toliko časa, da voda skoraj do konca izpari. Po približno 10-15 min. dobimo zelo gost sirup
  • mandlje stresemo v vroč sirup in nenehno mešamo s skuhalnico. Malo za tem, ko dodamo mandlje v gost sirup se sladkor ponovno spremeni v kristale, vendar nadaljujmo z mešanjem, da se prične ponovno topiti. Izključimo toploto še nekajkrat premešamo, da bodo vsi mandlji “oblečeni“ v sladkor in pretresemo na peki papir. Še vroče rahlo začinimo s cimetom in ponudimo.
Nazaj na seznam receptov

Prijavite se na tedenske recepte