Kaj potrebujete?
Sestavine za testo:
- 5 jajc, 65 g sladkorja v prahu
- 40 g moke, žlička pecilnega praška
- noževa konica soli
Sestavine za nadev:
- 2 žlici kisle smetane
- 2 žlici češnjeve marmelade
- kandirane češnje ali češnje iz kompota
Postopek priprave
- Pečico vključimo na 190 stopinj, pripravimo plitek pekač približno 28 x 37 cm in ga obložimo s peki papirjem.
- Jajca ločimo, beljakom dodamo sol in stepemo čvrst sneg.
- Rumenjakom dodamo sladkor in stepamo, da barva posvetli in postane zmes rahlejša, nato dodamo moko in pecilni prašek ter počasi mešamo naprej, da se sestavine med seboj povežejo.
- Dodamo sneg in narahlo ročno premešamo, da dobimo gladko biskvitno testo. Vlijemo ga na pekač, poravnamo in pečemo 15 minut.
- Pečen biskvit, še vroč, obrnemo na drug peki papir, odstranimo že uporabljenega in z obeh strani (!) testo zvijemo. Dobimo dve ruladici testo eno ob drugi, konce papirja povežemo, zato da obstaneta v tem položaju. Pustimo kratek čas, da se rulada ohladi.
- Smetano in marmelado pomešamo med seboj, odvijemo rulado in na hitro premažemo z nadevom, nato zavijemo nazaj eno ob drugo. Z ostrim nožem narežemo na dober centimeter široke kore.
- Narezane ruladice položimo na krožnik, nato jih spodaj s prsti oblikujemo v konico in tako dobimo srce, v prostor med konico in okroglim delom pa namestimo kandirano češnjo, tako da bo oblika obstala. Če bomo uporabili češnje iz kompota, jih moramo dobro odcediti.
- Potresemo s sladkorjem v prahu.
Dober tek!