Biskvitni srčki s češnjami

Biskvitni srčki s češnjami

Kaj potrebujete?

Sestavine za testo:

 • 5 jajc, 65 g sladkorja v prahu
 • 40 g moke, žlička pecilnega praška
 • noževa konica soli

Sestavine za nadev:

 • 2 žlici kisle smetane
 • 2 žlici češnjeve marmelade
 • kandirane češnje ali češnje iz kompota

 

Postopek priprave

 1. Pečico vključimo na 190 stopinj, pripravimo plitek pekač približno 28 x 37 cm in ga obložimo s peki papirjem.
 2. Jajca ločimo, beljakom dodamo sol in stepemo čvrst sneg.
 3. Rumenjakom dodamo sladkor in stepamo, da barva posvetli in postane zmes rahlejša, nato dodamo moko in pecilni prašek ter počasi mešamo naprej, da se sestavine med seboj povežejo.
 4. Dodamo sneg in narahlo ročno premešamo, da dobimo gladko biskvitno testo. Vlijemo ga na pekač, poravnamo in pečemo 15 minut.
 5. Pečen biskvit, še vroč, obrnemo na drug peki papir, odstranimo že uporabljenega in z obeh strani (!) testo zvijemo. Dobimo dve ruladici testo eno ob drugi, konce papirja povežemo, zato da obstaneta v tem položaju. Pustimo kratek čas, da se rulada ohladi.
 6. Smetano in marmelado pomešamo med seboj, odvijemo rulado in na hitro premažemo z nadevom, nato zavijemo nazaj eno ob drugo. Z ostrim nožem narežemo na dober centimeter široke kore.
 7. Narezane ruladice položimo na krožnik, nato jih spodaj s prsti oblikujemo v konico in tako dobimo srce, v prostor med konico in okroglim delom pa namestimo kandirano češnjo, tako da bo oblika obstala. Če bomo uporabili češnje iz kompota, jih moramo dobro odcediti.
 8. Potresemo s sladkorjem v prahu.

 

Dober tek!

Nazaj na seznam receptov

Prijavite se na tedenske recepte