Lešnikova torta

Lešnikova torta

Odlična lešnikova torta, ki je 1 2 3 narejena. Gotovo jo bo tudi 1 2 3 zmanjkalo. 

 

Kaj potrebujete?

  • 300g praženih lešnikov (mletih)
  • 10 jajc
  • 170g sladkorja (lahko ga zamenjate za kokosov sladkor)
  • 100g čokolade v prahu
  • 2 žlici ruma
  • marelična marmelada
  • cimet (za marmelado)
  • 750ml sladke smetane

 

Postopek priprave

  1. Najprej pripravimo model premera približno 21-23 cm in ga oblečemo v peki papir. Pripravimo 3 kose peki paprija. Vključimo pečico na 200 stopinj. 
  2. Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake in sladkor mešamo toliko časa dokler ne dobimo penaste kreme. H kremi dodamo čokolado v prahu mlete lešnike, rum. Premešamo.
  3. Beljake stepemo v sneg, nato jih rahlo vmešamo v testo.
  4. V pekač nalijemo tretjino testa in pečemo približno 15 minut, nato enako storimo še dvakrat in pustimo, da se delno ohladi.
  5. K marmeladi dodamo cimet, nato jo z malo vode razredčimo. Smetano čvrsto stepemo.
  6. Pripravimo prvo plast biskvita ga dobro premažemo z marmelado, dodamo malo smetane. Pokrijemo z drugo plastjo biskvita, ki ga zopet premažemo in tako do tretje plasti biskvita. Celo torto premažemo s smetano. Na koncu jo še po želji okrasimo.

 

Recept je bil napisan za Odprto kuhinjo. Za še boljšo torto, pa si preberite namige na spletni strani odprte kuhinje, delo.si. 

 

Fotografija: Sonja Ravbar

 

Nazaj na seznam receptov

Prijavite se na tedenske recepte