Odlična lešnikova torta, ki je 1 2 3 narejena. Gotovo jo bo tudi 1 2 3 zmanjkalo.
Kaj potrebujete?
- 300g praženih lešnikov (mletih)
- 10 jajc
- 170g sladkorja (lahko ga zamenjate za kokosov sladkor)
- 100g čokolade v prahu
- 2 žlici ruma
- marelična marmelada
- cimet (za marmelado)
- 750ml sladke smetane
Postopek priprave
- Najprej pripravimo model premera približno 21-23 cm in ga oblečemo v peki papir. Pripravimo 3 kose peki paprija. Vključimo pečico na 200 stopinj.
- Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake in sladkor mešamo toliko časa dokler ne dobimo penaste kreme. H kremi dodamo čokolado v prahu mlete lešnike, rum. Premešamo.
- Beljake stepemo v sneg, nato jih rahlo vmešamo v testo.
- V pekač nalijemo tretjino testa in pečemo približno 15 minut, nato enako storimo še dvakrat in pustimo, da se delno ohladi.
- K marmeladi dodamo cimet, nato jo z malo vode razredčimo. Smetano čvrsto stepemo.
- Pripravimo prvo plast biskvita ga dobro premažemo z marmelado, dodamo malo smetane. Pokrijemo z drugo plastjo biskvita, ki ga zopet premažemo in tako do tretje plasti biskvita. Celo torto premažemo s smetano. Na koncu jo še po želji okrasimo.
Recept je bil napisan za Odprto kuhinjo. Za še boljšo torto, pa si preberite namige na spletni strani odprte kuhinje, delo.si.
Fotografija: Sonja Ravbar