Sestavine
300g marcipanove mase
Zelena in rumena jedilna barva
Nadev
100g mletih piškotov
100g masla, sobna temperatura
4 žličke ruma
2 rumova sladkorja
1 žlička sladkorja
10g temnega nesladkanega kakava za peko
Glazura
100g temne čokolade
Žlica olja
Priprava
Med seboj pomešamo vse sestavine za nedev, da dobimo kompaktno maso. Za kratek čas postavimo na hladno, da bomo lažje oblikovali. Čokolado pomšpemao z oljem in olje postavimo nad vodno kopel, ter počasi topimo. Marcipanu vgnetemo barvili .(če želimo bolj travnato zeleno dodamo več rumene ali obratno). Marcipanovo maso razvaljamo in stranice odrežemo z nožem, da bodo ravne. V roke vzamemo nekaj nadeva, ter oblikujemo daljši svaljek (kot bi delali njoke), nato ga položimo na začetek mase in zarolamo, da ga oblečemo v marcipan. Ploskvi naj s stikata, nato jo z nožem odrežemo od ostalega razvaljanega marcipana. Dobili smo polnjeno daljšo roladico, ki jo lahko še malo posvaljkate po povešini, da se spodnji ploskvi dobro sprimeta. Odvečen pri strani odrežemo in ponovimo to do porabe sestavin. Vse roladice postavimo v vrsto, ter z večjim nožem narežemo na manjše koške. Dolžina naj bo približno 3,5cm do 4 cm. Rob rolice pomočimo v čokolado, nato pustimo, da se strdi in ponovimo še z robom na drugi strani.