Vanilijeve kocke z  jagodnim pudingom – lahko jih imenujemo tudi jagodne “kremšnite“

Vanilijeve kocke z jagodnim pudingom – lahko jih imenujemo tudi jagodne “kremšnite“

Sestavine

1 paket maslenega listnatega testa (kupimo že zvaljano)

300ml Sladke smetane

1 vrečka utrjevalca za smetano

Čokoladni kosmiči

 

Vanilijev nadev:

3 vrečke praška za vaniljev puding

130g sladkorja

6 rumenjakov

1 mleka

250g masla sobne temperature

Jagodni nadev

½ kg jagod

200ml gostega jagodnega soka (nektar)

120g sladkorja

3 vrečke praška za jagodni puding

1,5 vode

150 ml sladke smetane

 

Priprava

Pečico vključimo  na 200 stopinj in plitek pekač oblečemo s peki papirjem, nato nanj položimo testo, nakajkrat po testo prešpikamo z vilicami. Testo pečemo 20 minut, nato ga postavimo na stran , da se ohladi. Rumenjake, prašek za puding z malo mleka razžvrkljamo.  Mleko s sladkorjem kuhamo, ter pustimo, da zavre, nato dodamo rumenjakovo maso in skuhamo puding. Pustimo, da se ohladi. Mlačnemu nadevu dodamo maslo , ter z električnim mešalcem premešamo. Jagode očistimo pecljev, operemo, osušimo, zmiksamo, nato dodamo jagodni sok in sladkor ter damo kuhati. Prašek za jagodni puding z vodo zmešamo in vlijemo v kuhane jagoe in skuhamo puding. Ohladimo ga, med tem časom pa stepemo smetano in jo kasneje vmešamo v hladen jagodni puding. Pekač za kremšnite ali  pekač z višjim robom položimo pečeno testo, nato vanilijevo kremo, pogladimo do gladkega, nato  jagodni puding, ki ga tudi pogladimo, nato smetano. Postavimo v hladilnik in kasneje razrežemo na kocke.

Nazaj na seznam receptov

Prijavite se na tedenske recepte